Skip to main content

KORPIKOMMUNISMI

Kainuussa oli aikoinaan paljon valtion maata ja sitä sai käyttää kruunun luvalla kaskeamiseen ja tervanpolttoon.

Myöhemmin jaettiin maata niille, jotka uskalsivat ottaa sitä omiin nimiin. Tiloilla ei ollut suurtakaan arvoa. Rautatien myötä arvo nousi puulle. Metsäyhtiöt ostivat metsät maineen. Yhtiöt ei kuitenkaan halunneet ottaa hakattuja tiloja hoidettavaksi. Ne lohkottiin pikkutiloiksi ja myytiin tai vuokrattiin edelleen.

Syntyi ainutlaatuinen järjestely. Pikkutilat takasivat haltijalleen osan elannosta, mutta pikkutilalliset tarvitsivat myös muuta tuloa. Tukkiyhtiölle he muodostivat edullisen työvoimareservin.

Korpikommunismin todelliset juuret ovat palkkatyön ja maatalouden yhdistäneessä tuotantorakenteessa. Yksi lehmä ei antanut elantoa, mutta sitoi tekijänsä paikkakunnalle. Talveksi saatiin metsään työväkeä ja keväällä uittoon.

Mistä nykyajan yhteiskunnan radikaalit saa syyn toimia?

Ihmisiä on paljon vailla elämäntarkoitusta ja sielu on sisällä, kuin tyhjä kumiseva rumpu. Ajelehditaan erilaisissa pätkätöissä ja milloin missäkin osoitteessa. Juuria ei ole ja niitä kaipaa mieli.

Perussuomalaisissa ja erilaisissa jengeissä tulee yhteenkuuluvuuden tunne, jotka liittyvät heihin. Nämä yhteisöt taas osaavat hyvin ottaa pudonneet omaan kelkkaansa ja huolehtivat hengenravintoa netin kautta. Mestari on löytynyt ja opetuslapset ruokkivat juuretonta kansaa vihalla vielä heikompia kohtaan.

Juuretonta vihaa saa kaikki osakseen, jotka sattuvat sen tielle. Vihan edessä saa huutia puolueet, maahan muuttaneet, mustalaiset, riippumattomat tiedotusvälineet ja omilla aivoilla ajattelevat. Ulkopuolisuuden tunteella syötetty viha kaataa uhrejaan puolustuskyvyttömäksi teräväksi liipatulla viikatteella.

Tähän ei saa alistua. Ainoastaan tämän voi tervehdyttää ja normalisoida tilanteen on rohkeus. Ole rohkea, ole rohkea ja ole rohkea. Rohkeus vammauttaa nämä mestarin lonkerot.

Miksi korpikommunismi hävisi?

Isännille annettiin 100 hehtaaria maata ja viisi lehmää, sekä toivoa. Korpikommunistista tuli tuottaja ja samalla kepulainen.