Skip to main content

VOIKO KUNTA OLLA YRITYS

Sotkamo on pärjännyt muualta tulleilla ihmisillä, jotka ovat luoneet ennakkoluulottomasti uutta ympärille niin yksityiselämässä kuin julkisella puolella ja yrityspuolella.

Mikäli sote menee valtion syliin, kunnallisvero saa olla maksimissaan 12 prosenttia. Sotkamossa sen tulee olla alle 10 prosenttia.

Oy Sotkamo Ab haluaa kasvaa. Tällä hetkellä ollaan paikoillaan ja samaan aikaan ympäristön muissa kunnissa taantuu toiminta ja osa lähenee konkurssia.

Mistä tuloja kasvuun

Verotuloja saadaan lisää, kun tänne rakennetaan uusia koteja ja niihin muuttaa työssäkäyviä, tänne veronsa maksavia ihmisiä. Kolmihenkinen perhe tuo tulevaisuuden Sotkamoon veroja vuodessa 6000 euroa ja koululainen saman verran valtionosuutta koulutukseen.

Meillä pitää saada entiset työpaikat pidettyä yksityispuolen yrityksissä ja uusia työpaikkoja samaan aikaan lisää 70 per vuosi. Verotuloja saadaan vasta lisää tällä 100 henkilön kasvulla 200te. Näillä tavoitteilla vaatimaton 1 prosentin kasvu. Todellisuudessa muuttotappio ja kuolleisuus/syntyvyyden ero sekä yrityksistä osa lopettaa.

Mikäli halutaan tuo niukka, niukka kasvu saada aikaan on meille saatava tänne uusia yrityksiä ja niihin työpaikkoja vähintään 200 henkilöä lisäksi asumaan Sotkamoon.

 

Miten saamme Oy Sotkamo Ab kasvuyritykseksi (kasvuyritys kasvaa yli 10 prosenttia vuodessa)?

Yritysostot ovat yleisin tapa, ostetaan samalla toimialalla oleva pienempi yritys ja liitetään se omaan yritykseen.

Kasvua haettaessa on pyrittävä kuntaliitoksiin, meidän vieressä ovat Ristijärvi, Paltamo ja Hyrynsalmi. Kauppamatkalle siis ja kysymään kiinnostusta fuusioon? Saadaan samalla uusia osakkaita (kuntalaisia). Päällekkäiset toiminnat saadaan pois ja hallintoa keveämmäksi.

 

Käperrytäänkö me taantuen vai ollaanko kasvuyritys?

Tuleva valtuusto ja hallitus tekee päätöksen.