Skip to main content

HYÖKÄTÄÄN NIIN SILLOIN HYÖKÄTÄÄN

Ensimmäinen hyökkäys tulee hedelmöityksen yhteydessä ja seuraava synnytyskanavaa pitkin ulos turvallisesta kohdusta. Ensimmäinen kerta kirpeää happea keuhkoihin, niin parkaisuhan siinä pääsee.

 

Yrittämisessä pitää olla pitkäsuunnitelma, millä mennään kohdetta kohti. Laivaa ohjataan taivaanrannassa näkyvää rantapoukamaa kohden. Myrskyssä joutuu luovimaan ja yrityslaiva heiluu ja keinuu, mutta toimitusjohtaja – kapteeni ohjaa lujalla kädellä eteenpäin. Tätä voi kutsua strategiaksi.

 

Vuosikello tai tilikausi on taas kokonaisuus, missä katsotaan savotan tili. Kerran vuodessa katkaistaan kulut ja tulot. Samalla nähdään tilanne, ollaanko plussalla vai meneekö ihan pakkasen puolelle. Tätä kutsuu jotkut tuloslaskelmaksi. Samalla saadaan selvyys omaisuudesta, aineellisesta ja aineettomasta. Paljonko rösettä kotipesässä ja minkä verran kylille velkaa.

Aprillipäivänä alkaa meillä tilikausi ja vuosi sitten Rehti-Antti sai miettiä kapteenina, minne tässä ensinnäkin ollaan ajamassa laivaa? Päällystökin alkoi napisemaan, voidaanko yleensä mennä asiakkaan luokse, kannattaako urakoita laskea, vetäydytäänkö kotiin etätöihin, jaetaanko työporukka kahtia ja vaihtoviikoilla ollaan hommissa? Päällystön eli työnjohtajien ja hallintohenkilöiden velvollisuuteen kuuluu kertoa huolet ja vaikeat asiat. Media, some ja kylän juoruakat maalasi kauhutarinaa sitten 1800-luvun nälkävuosistakin pahemmasta tulevaisuudesta.

Kaiken tämän puntaroituaan lähtee kapteeni Piian kanssa kävelemään Hiukkaan ja tekemään lihasharjoituksia ja juttelee asioista. Päätös on valmis, kiitos Piia.

 

Kapteeni päätös on selkeä. Kaikki purjeet auki ja vielä varadieselkin käyntiin, suoraan, täysillä kohti myrskyä ja vastarantaa.

Koko porukka eli täysillä mukana. Kapteenina oli luotava uskoa porukkaan. Päivittäin kuljin työmaita läpi, kannustin ja kuvasin. Illalla someen ja omat näkee, että laiva kulkee, ollaan hyviä ja taitavia.

Ympäristö huomasi, että joku uskoo ja uskaltaa mennä vastatuuleen. Asiakkaat ja kaverit aloitti tukemisen, tilauksia tuli ja tuli ja tuli lisää. Kiitos yrittäjä kavereille ja ihan niille tavallisille ihmisille, joiden ongelmia yhdessä ratkottiin.

 

Myrskyssä koetellaan ja samalla huomataan, ovatko alukset ja siinä olevat osat kunnossa ja kestäviä. Myrskyn silmässä heinäkuussa piti vetäytyä Lappiin viikoksi etäjohtamaan. Aamulla tietokone, hyvä musiikki ja puhelin. Osa liiketoimintaa tuottanut tappiota reilun vuoden ja uhkaa upottaa koko laivan pahimmassa tapauksessa. Laskelmia ja analysointia, välillä tietoa toimistolta ja taas piirtämistä paperille, mitkä ovat vaihtoehdot.

Anna tunturin se selvittää, mikä yritys sinun viereesi jää? Lopussa oli kymmenen kohtaa paperiarkilla toimenpiteistä. Merikartassa oli selkeä ohjeistus toimenpiteistä. Jouluun mennessä yhdeksän kohtaa oli tehty ja viimeinen osittain. Kiitos ystävä ja tunturi.

 

Mikä on olotila aprillipäivänä, uuden tilikauden ensimmäisenä päivänä?

Kasvua saatiin yritykselle kaksinumeroinen luku eli ollaan kasvuyritys.

Yhteinen polttomerkki yhtiöiden kyljessä ”Hiukka-yhtiöt”, kiitos Samuli ja Akke.

Yritykseen on saatu kasvatettua paljon vastuunkantajia, ahkerimpana Elena, kiitos sinulle kuudestatoista vuodesta.

Täältä tullaan taas elämä.